• ул."Петър Мутафчиев" 80
  • mbalss@abv.bg
  • 086 / 818-446

"МБАЛ-Силистра" АД с инициатива за закупуване на нов апарат за ранен скрининг на слуха на новородени и малки деца

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN - BG09CECB97901016981001

BIC  - CECBBGSF

ИМЕ НА БАНКАТА: ЦКБ -АД – клон гр.Силистра

ТИТУЛЯР  НА СМЕТКАТА - МБАЛ-СИЛИСТРА”АД, гр.Силистра, Ул.”Петър Мутафчиев” № 80

МОЛ - Д-р ВАСИЛ ГЕОРГИЕВ СЛАВОВ

 

| Четвъртък, 01 Април 2021 |

"МБАЛ-Силистра" АД с инициатива за закупуване на нов апарат за ранен скрининг на слуха на новородени и малки деца

        На 31.03.2021г. д-р Васил Славов- изп. директор на МБАЛ-Силистра, се срещна с народния представител Александър Сабанов, с когото разговаряха за проблемите в лечебното заведение и здравеопазването в гр. Силистра. Ръководството на лечебното заведение, сподели за стартирана инициатива за закупуване на апарат за ранен скрининг на слуха на недоносените бебета, който ще послужи за начална профилактика и поставянето на навременна диагноза. „По този начин ще дадем шанс за пълноценен живот на децата и техните родители. Проучванията показват, че ако нарушението на слуха се открие и лекува в ранен етап (преди шестия месец на бебето), речта и езиковите умения на детето до тригодишна възраст ще бъдат сравними с тези на връстниците му с нормален слух. Това изследване е сред задължителните в родилните отделения на редица европейски болници.“, заяви д-р Славов.

       Необходимата апаратура е на стойност 7 500 лв., за която г-н Александър Сабанов дари сума в размер на 4 000 лв. и отправи призив към всички желаещи да се включат в инициативата и да дадат своя принос за децата на област Силистра.

      Ръководството и екипът на „МБАЛ-Силистра“ АД изказва своята благодарност към г-н Сабанов за направеното дарение и се надяват повече хора да последват неговия пример, за един по-добър живот на нашите деца.