• ул."Петър Мутафчиев" 80
  • mbalss@abv.bg
  • 086/ 818 456

РК на Български лекарски съюз - Силистра удостои с грамота ваксинационния екип на „МБАЛ-Силистра“АД

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN - BG09CECB97901016981001

BIC  - CECBBGSF

ИМЕ НА БАНКАТА: ЦКБ -АД – клон гр.Силистра

ТИТУЛЯР  НА СМЕТКАТА - МБАЛ-СИЛИСТРА”АД, гр.Силистра, Ул.”Петър Мутафчиев” № 80

МОЛ - Д-р ВАСИЛ ГЕОРГИЕВ СЛАВОВ

 

| Сряда, 20 Октомври 2021 |

РК на Български лекарски съюз - Силистра удостои с грамота ваксинационния екип на „МБАЛ-Силистра“АД

      Със специална грамота от РК на Български лекарски съюз - Силистра бе удостоен д-р Бейти Насуф и неговия екип от ваксинационния кабинет на „МБАЛ-Силистра“ АД, за постигнати високи резултати, ангажираност и съпричастност към имунизационната кампания срещу COVID-19 в област Силистра.

Екипа на „МБАЛ-Силистра“АД бе един от първите, които се включи в имунизационния процес в областта. Той се назначава със Заповед на Министъра на здравеопазването. Служителите на МБАЛ-Силистра са посещавали в определен график старчески домове, „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, Дом за пълнолетни лица с физически увреждания“,както и села в областта:

с.Айдемир, с.Гарван, с.Белица, с.Цар Самуил, с.Шуменци, с.Варненци, с.Старо село, с.Зафирово, с.Сокол, с.Бръшлен – свинекомплекса, ДПЛФУ – дом за стари хора, ЦНСТПЛПР и ЦНСТПЛУИ.

Поставените дози от д-р Насуф към - 20.10.2021 г. са 2439 бр., а напълно ваксинираните пациенти са над 1300 човека.

  • Janssen – 290
  • Pfizer/BioNTech - 1731, от които първа доза – 844; втора доза – 872, трета доза - 15
  • AstraZeneсa – 413, от които 192 - първа доза; втора доза 221

„Работим неуморно още от началото на ваксинационната кампания, с помощта на РЗИ. Правим всичко възможно да откликваме на молби на хора, които имат нужда от ваксинация. Организираме ваксинации и по малките населени места в областта, по старчески домове, и правим всичко възможно, за да подпомогнем преминаването на тази пандемия. Поне за мен логиката показва, че човек който е ваксиниран има много голям шанс да изкара коронавируса по един сравнително лек начин-  в домашни условия или евентуално в болница, но без да стига до интензивно отделение и без да настъпва фатален край. При желание и предварително записан ден и час всеки желаещ може да се ваксинира срещу COVID-19 с препарат по избор: „Pfizer”, „Janssen“, “Moderna” и „AstraZeneca“ - заяви д-р Бейти Насуф.

IMG 20211019 0847541