Днес се състоя официалното откриване на реновираното Педиатрично отделение в „МБАЛ-Силистра“ АД

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN - BG09CECB97901016981001

BIC  - CECBBGSF

ИМЕ НА БАНКАТА: ЦКБ -АД – клон гр.Силистра

ТИТУЛЯР  НА СМЕТКАТА - МБАЛ-СИЛИСТРА”АД, гр.Силистра, Ул.”Петър Мутафчиев” № 80

МОЛ - Д-р ВАСИЛ ГЕОРГИЕВ СЛАВОВ

 

| Петък, 19 Август 2022 |

Днес се състоя официалното откриване на реновираното Педиатрично отделение в „МБАЛ-Силистра“ АД

Уважаеми жители на област Силистра,

Уведомяваме Ви, че днес, 19.08.2022 г. се състоя официалното откриване на реновираното Педиатрично отделение в „МБАЛ-Силистра“ АД.

За нас ръководството на лечебното заведение беше чест да посрещнем нашите уважавани гости в лицето на:

д-р Иван Маджаров –председател на УС на БЛС, г-н Николай Неделчев – областен управител на област Силистра, д-р Теодора Начева- директор на РЗИ-Силистра, Атанас Атанасов - директора на РЗОК - гр.Силистра, инж.Тихомир Борачев - зам.-кмет „Устройство на територията“, г-жа Иванка Ташева - зам.-председател на Общински съвет - Силистра, представители на фирма Елика Процесинг, Ротари клуб „Триадица“ гр.София, както лекари и служители на лечебното заведение.

Горди сме с това, което направихме сами със собствени средства и работна ръка. Горди сме и с това, че нашият град и нашите малки пациенти и техните придружители ще бъдат в една наистина добра обстановка. Целта на ремонта не е само естетическа, а децата и техните семейства да се чувстват по-удобно и по-спокойни по време на своя престой в болничното заведение. Подобренията в интериора целят да намалят стреса, на който са подложени децата и техните близки.

Всички деца в отделението получиха подаръци от името на ръководството на лечебното заведение.

Основните ремонтните дейности, които се извършиха в отделението включваха обновяване на цялото отделение, по отношение на стенните облицовки, специализирана подова настилка, изградени са санитарни възли към всяка една стая, тъй като досега имаше само един, общ за цялото отделение и се извърши обновяване на всички стари, нови тавани, нови климатици, изцяло обновена електрическа, ВИК и парна инсталация, нов приемен кабинет, обновена чакалня за пациенти, както и помещения за персонала, нова пожарна инсталация, доизграждане по сходен образец на неизползваема досега пристройка към отделението с цел разширение на сегашното отделение и използването й като Ковид сектор или допълнителни стаи според необходимостта. В обновяването се включиха много дарители, който подпомогната подобряването на атмосферата в отделението.

IMG 20220819 120755 сайт1IMG 20220819 121608маджаровIMG 20220819 122351 сайт доIMG 20220817 084216до222

 

----

 

ВИДЕО