Отделение по Образна диагностика в „МБАЛ-Силистра“ АД с рентгенов апарат от най-висок клас

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN - BG09CECB97901016981001

BIC  - CECBBGSF

ИМЕ НА БАНКАТА: ЦКБ -АД – клон гр.Силистра

ТИТУЛЯР  НА СМЕТКАТА - МБАЛ-СИЛИСТРА”АД, гр.Силистра, Ул.”Петър Мутафчиев” № 80

МОЛ - Д-р ВАСИЛ ГЕОРГИЕВ СЛАВОВ

 

| Понеделник, 19 Декември 2022 |

Отделение по Образна диагностика в „МБАЛ-Силистра“ АД с рентгенов апарат от най-висок клас

От месец декември вече е факт новата рентгенова графично-скопична система, с която се сдоби „МБАЛ-Силистра" АД.

Апаратът вече е достъпен за всички нуждаещи се жители от Област Силистра. Рентгенът е от най-висок клас на световно ниво, произведена за един от лидерите в този сегмент Канон Медикъл.

Проектът е стартиран още началото на 2021 година, поради тотална повреда на технически остарялата стара рентгенова уредба.

Гордост е за ръководството на лечебното заведение, не само поради факта, че ще разполагаме с такава модерна техника, но и поради трудността по реализирането на цялата процедура до самия ѝ успешен край.

Въпреки икономическата, здравна и политическа ситуация финансирането беше успешно осъществено на два етапа с капиталови средства от Министерство на здравеопазването на стойност 780 000.00 лв. Това е поредната стъпка на Областната болница към модернизирането, от което така спешно се нуждаем през последните години.

Апаратурата e предназначена за Отделението по образна диагностика с началник д-р Боян Попов, което разполага с отлични специалисти. Новата техника ще даде шанс за по-добра диагностика и по-качествена здравна услуга за нашите пациенти.