• ул."Петър Мутафчиев" 80
  • mbalss@abv.bg
  • 086/ 818 456

Уважаеми пациенти,

с цел по-ефективната борба с Ковид 19 инфекцията ви предоставяме преведени  актуалните протоколи за профилактика и ранно лечение  -  I MASK+  , както и за постковидния синдром I RECOVER . Оригиналната

версия може да откриете на сайта www.covid19criticalcare.com. Предложените съвети и лечения са актуализирани към настоящите версии на вируса „ Делта “ и “ Гама” , но имат  благоприятен ефект като цяло върху всички форми на инфекцията. Идеята е да се ограничи заболяването максимално наред с другите мерки, които до момента не се оказаха особено ефективни и да се намали тежкото протичане с болничен престой, но най-важното да се редуцира смъртността.

Идеята е да се прекъсне грешната практика да се набляга само на антибиотиците,  а най-важното -  антивирусното лечение да остава на заден план. От световната практика до момента се оказа, че по този начин се заблуждават пациентите и тези, които са по-уязвими или с определена генетична заложба изкарват заболяването много тежко или дори фатално. Предложените алгоритми ще бъдат изпратени до всички лекари практикуващи в амбулаторни условия при поискване, за да може да бъдат съобразени със състоянието на всеки пациент индивидуално. Отделно може да добавим, че известните вече на пазара продукти като “Изопринозин “, “ Авирон “, “Иновирон “, високо белтъчни храни или протеин на прах и висок прием на течности с прибавени към тях рехидриращи съставки помагат значително и дори определят хода на заболяването. Най-голям ефект от което и да е лечение има,  когато  се започне при първите симптоми, затова когато всеки е запознат с необходимите мерки може да реагира на момента , което със сигурност ще подобри и крайния резултат.

д-р Васил Георгиев Славов – изпълнителен директор на "МБАЛ-Силистра" АД

 

Протоколи за профилактика и ранно лечени:

ПРЕВЕНЦИЯ & ПРОТОКОЛ ЗА РАННО ЛЕЧЕНИЕ ЗА COVID-19 - *pdf

MATH+Протокол болница - *pdf

Синдромът long Haul COVID - *pdf