• ул."Петър Мутафчиев" 80
  • mbalss@abv.bg
  • 086 / 818-446

В „МБАЛ-Силистра” АД бе реализирана докрай първата донорска ситуация

| Четвъртък, 26 Септември 2019 |

В „МБАЛ-Силистра” АД бе реализирана докрай първата донорска ситуация

На 18.09.2019 година в „МБАЛ-Силистра” АД бе реализирана докрай първата донорска ситуация. При доказана мозъчна смърт на 43-годишен мъж и след съгласие на семейството му, пристиганаха екипи от ВМА – София и болница „Лозенец”, които експлантираха бъбреци и черен дроб. Снощи бяха извършени чернодробна трасплантация на 36-годишен мъж във ВМА – София и бъбреци на двама мъже в болница „Лозенец”.

            Искам да изкажа съболезнования на близките на донора за загубата им и същевременно да им благодаря, за това, че  в този много труден за тях момент намериха сили да постъпят  човеколюбиво и да дадат съгласие.

            С възхищение и гордост като лекар и директор казвам „БЛАГОДАРЯ” на екипа на ОАИЛ и лично на Началника на отделението Д-р Радослав Неделчев, Координатор по донорство, на  медицинските сестри на ОАИЛ, на екипа на Хирургично отделение и на всички колеги участвали в тази трудна, но високоблагородна процедура.

            Получихме отлична оценка за дейността на екипите ни и за организацията на процеса от двата екипа колеги от гр. София.

            Трима души продължават живота си благодарение на усилията на всички.

            Нека да се замислим колко е важно да дариш живот!

Да работим всички заедно за промяната на мисленето ни и за това, че да дариш органи в състояние на мозъчна смърт е постъпка заслужаваща възхищение и благодарност.  

Д-р Даниела Костадинова

Изп. директор на „МБАЛ-Силистра” АД