• ул."Петър Мутафчиев" 80
  • mbalss@abv.bg
  • 086 / 818-446

Поставиха първите ваксини на медиците в силистренската болница

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN - BG09CECB97901016981001

BIC  - CECBBGSF

ИМЕ НА БАНКАТА: ЦКБ -АД – клон гр.Силистра

ТИТУЛЯР  НА СМЕТКАТА - МБАЛ-СИЛИСТРА”АД, гр.Силистра, Ул.”Петър Мутафчиев” № 80

МОЛ - Д-р ВАСИЛ ГЕОРГИЕВ СЛАВОВ

 

| Вторник, 05 Януари 2021 |

Поставиха първите ваксини на медиците в силистренската болница

Ваксинирането на медиците от силистренската болница започна на 29.12.2020 г. Ваксината на „Pfizer" и „Biontech" срещу COVID-19 беше предоставена от РЗИ-Силистра, като имунизирането започна с лекари и медицински персонал на първа линия от МБАЛ Силистра. По предварителни данни, желание да си поставят ваксини са изразили около 75 лекари, мед.сестри, санитари и мед.работници от лечебното заведение.

Първи се ваксинира д-р Евгени Хинков- началник на „Инфекциозно отделениe“, отделението в което са настанени пациенти с COVID-19.

„Моят апел към хората е смело да подходят и да си поставят ваксина, за да си спестят неприятности. Профилактиката е най-добрата терапия“ – заяви д-р Евгени Хинков.

Всички ваксинирани медици заявиха, че се чувстват добре след поставянето на ваксината и не изпитват никакви странични ефекти или неразположения. Всяко имунизирано лице получава личен картон с дата на имунизацията, сериен номер на ваксината и дата за предстоящия втори прием, който ще е на 19.01.2021г.

„Надяваме се ваксината да ни даде сигурността, която ще ни позволи да вършим работата си без да се притесняваме, че може да заразим себе си или близките си", посочи д-р Васил Славов- изп.директор на МБАЛ-Силистра.

Ваксинирането се осъществи при строго спазване на всички изисквания и указания на Министерството на здравеопазването.